Tour de Belgiek, Gent-Temse

Het is leuk om 's morgens door Gent te dwalen, op zoek naar een ontbijt. Tevergeefs zoeken we een leuke bar/tearoom, maar een ontbijt voor 9u lijkt hier vreemd, ook bij de Wasbar. Dan maar samen met de meute naar de Hema er tegenover. Vanwaar al dat volk voor het Hema-restaurant? Daar merken we hoe makkelijk het is om het voor je klanten supermoeilijk te maken. 3,50€, maar dan moet je 5 stuks nemen. We zien toeristen niet-begrijpend de kassier aankijken. Anderen keren terug naar het koffieapparaat voor die kleine koffie...die ze eigenlijk niet willen. De oude man naast me schud nietbegrijpend het hoofd. Wij willen eten wat wij willen: 2 koffies en 5 croissants. De kassier kijkt vertwijfeld. Deze combinatie past helemaal niet in zijn schema. Tja.... ik denk dat het management met de invoer dit nieuwe systeem net iets te voortvarend is geweest. Hoe dan ook, het smaakte ons.



We volgen de west-oost route richting Sint-Amandsberg. Zo geraken we in Destelbergen (met zijn mooie bergenkapel en zijn zeer dure woningen inclusief 4x4 Bentley) en vandaar rollen we doorheen het mooie groene landschap naar de azaleagemeente Lochristi. Langsheen de spoorlijn komen we van Beervelde in Lokeren. Maar niet zonder eerst te picknicken in de schaduw van een van die ontelbare Maria-kapellen die ons Vlaamse land rijk is, inclusief de 4 lindenbomen. Stokbrood, hesp, tapenade van groene olijven en geitenkaas. Heerlijk.




Ik was nooit eerder in Lokeren en ik ben verrast door het mooie centrum met zijn rococo gemeentehuis en zijn lommerrijke terrassen. Tijd voor koffie.









Vandaag breken we ons rivierenrecord: Lieve, Leie en uiteindelijk de Durme die vandaag druppelsgewijs zijn water in de Schelde laat gaan. De meersen links en rechts van ons zijn omzoomd door dikke rietkragen. Fazanten kruisen onze weg. Aan de Durmemeersen houden we halt en we genieten van de meeuwen, ganzen en libellen. Zo mooi is Vlaanderen eens je lintbebouwing doorbreekt. Prachtig.

Vandaag stoppen we na 60 km in Temse, aan de oevers van de Schelde. Daar waar nieuwbouwwoningen namen dragen van schepen die ooit op de grote scheepswerven gebouwd werden, bv de Metania. Na het avondeten wandelen we nog de grote Scheldebrug over en we genieten van de zonsondergang. België is zo mooi.

Morgen trekken we verder via Lier naar Vorselaar. Maar eerst lekker slapen in B&B De Brug:

http://www.bbdebrug.be/.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme