Van Temse naar Vorselaar

Het ontbijt in B&B De Brug in Temse zal ons voldoende energie geven deze ochtend.

We verlaten Temse via de grote Scheldebrug en fietsen oostwaarts over de brede Scheldedijk. Onderweg komen we voorbij het neoclassistisch paviljoen De Notelaer, gebouwd in de 18 de eeuw. Indertijd diende dit gebouw ook als decor in de VRT-serie "Stille waters".



Via de zeesluis van Wintam en het veer geraken we over de Rupel die hier in de Schelde vloeit. Het bootje hebben we net gemist, dus nemen we noodgedwongen een halfuur pauze. Zo genieten we van de rivier die zonder onderbreking zijn lading water zeewaarts stuwt. De veerboot beloont ons geduld. De pezige veervrouw vaart ons samen met een achttal andere fietsers naar de overkant. Het silhouet van de oude elektriciteitscentrale Interescaut steekt af tegen de blauwe lucht.




Verder gaat het via Niel naar de steenbakkersstad Boom aan de oevers van de Rupel. De sporen van de industriële activiteiten die deze ondergrondse kleilaag meebracht vind je nog terug in de overblijvende steenbakkerijen en bijhorende bakstenen schouwen.



Tijd voor spaghetti in het dijkrestaurant 3R4en. Leuke cijfer/letter combinatie. "NooitniethuisMuis" zit zowaar ook in mijn bord.

Na de middag mogen we nog een rivier in ons logboek schrijven, want via Duffel komen we aan de Neteoevers en op die manier bereiken we op het heetst van de dag Lier. De stad met het mooie begijnhof en de Zimmertoren met zijn astronomische klok. We wachten tot de klok 3 slaat en hopen op een spektakel. Maar het blijft bij een braaf klokgelui. Dan maar koffie en ijskoffie drinken op het terras.





We zijn nog niet aan het einde van ons rivierenlijstje. We voegen er nog de Nete bij en warempel, daar steken we al het Albertkanaal over. We moeten toegeven dat de jaagpaden bij wijlen lang en recht zijn. Overal zie je fietsers op de ons omringende dijken rijden. Zoveel water overal. Plassen, rivieren, kanalen, sluizen, riet, ... dit is een paradijs voor watervogels.

De kleine tanker Wouter vaart net de sluis van Viersel uit. Het is zo warm dat de jeugd aan de overkant van het water joelend het water inplonst.



Verder naar Grobbendonk waar het vriesvak van de Okay ons zijn diepgevroren inhoud schenkt onder de vorm van twee Magnums. Hmmmm....

De laatste kilometers naar Vorselaar wegen zwaar maar tegen zes uur geraken we bestoft en bezweet in de heerlijke B&B Droomzoet:

http://www.droomzoet.be/.







Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme