Dag 30 (deel 2) - El Burgo - Hospital de Orbigo - 74 km

De bar in El Burgo was deze morgen al weer proper geveegd. Spanjaarden in een bar hebben immers overal de gewoonte alles op de grond te gooien: sigarettenpeuken, papiertjes, notendoppen, alles. Op het einde van een drukke avond en nacht ziet de vloer van zo'n bar er uit als een slagveld. In deze schoongeveegde bar konden we ons weer tegoed doen aan chocoladekoeken, croissants, vers sinaasappelsap en koffie.

De wind zat zeer goed en was krachtig. Langs de weg haalden we één voor één alle andere wandelende pelgrims in. Op een eind begin je ze allen te herkennen. "Buen camino" moet je zo wel tientallen keren herhalen en beantwoorden met "Gracias".

Tegen elven reden we al León binnen. Recht naar de kathedraal voor de zondagse mis met klanken van het magistrale orgel. Veel pelgrims maken van de kans gebruik om hier ook even tot rust te komen.

Vlak naast de kathedraal stallen we onze fietsen tegen de gevel. Wijzelf kiezen voor paella op het terras. Het is leuk om voorbijgangers niets vermoedend naar de beladen fietsen te zien kijken. Onze stalen rossen zijn al op menige foto's vereeuwigd.

De woorden "Brugge-Compostella" doen hun werk. We krijgen aanspraak van een belgisch koppel en een nederlands koppel dat ook op de fiets naar Compostella trekt.

Vandaag is mijn kilometerteller over de 2000 kilometer gegaan. Het tikt dus al aardig aan.

Daarnet zijn we over de romeinse brug van Hospital de Orbigo gefietst. Indrukwekkend met zijn 18 bogen.

Op de camping ontmoeten we weer dezelfde nederlanders die onze kinderen prompt frisdrank aanboden. Later trakteerden ze ons op thee.

Nu schrijf ik deze blogtekst op een keieneiland in het midden van de rivier, aan de voet van de brug. De meisjes hebben zonet met keien een dam proberen te bouwen... Ja, "ze hebben een steen verlegd in een rivier op aarde" zou Bram Vermeulen zingen. Alles wordt nauwlettend in de gaten gehouden door mevrouw de ooievaar op het dak aan de overkant.

Mobiel verstuurd via HTC TOUCH D2.

Reacties

  1. Did you know that Reading Abbey (now in ruins) was one of the largest abbeys in medieval England? The Abbey church was dedicated to St James by 1164. The hand of St James became its most important relic and there were pilgrimages to Reading and miracles. Three scallops on a blue field became the Abbey arms.

    All this information just discovered today!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10