Open communicatie?

Pelgrimeren.  Op stap gaan, enkel de horizon voor je, de wegrand naast je, je bekommernissen achter je. Pedaalslag na pedaalslag verder de wereld onder je door duwen. Maar toch, je kunt niet zomaar alle banden doorsnijden met je thuisfront. Dus begin je te zoeken naar communicatiemiddelen. Tooltjes die je zullen toelaten om de geliefde familieleden en vrienden aan het thuisfront te laten weten waar je uithangt. Frankrijk en Spanje zijn immers groot.

Vandaar dat we al een paar avonden prutsen om een mobiele telefoon te koppelen aan deze blog.  En ja, 't is me gelukt.  Dus het hek is van de dam, we kunnen jullie straks laten weten waar we uithangen.

Als je in juli of augustus onderaan het berichtje leest "Envoyé à partir de mon HTC", weet dan dat we je ergens te velde onze gedachten doorsturen.  Spannend hé, deze nieuwe boeiende wereld.

Voor diegenen die echt niet van ophouden weten, is er ook nog Google Latitude.  Via iGoogle geraak je eraan.  Een satellietkaart van waar je vrienden zich momenteel ophouden.  Als je ons zo wil volgen, geef me dan je e-mailadres zodat ik je als "vriend" kan activeren op Google Latitude. Zo kan je desgewenst weten op welke camping of aan welke rivier we ons tentje opgezet hebben.

Is dit nog pelgrimeren?  Neen, want je laat niet echt alles achter.  Ja, want pelgrimeren is van alle tijden en tijdens alle tijden.  Pelgrimeren is niet noodzakelijk een middeleeuwse toestand.  Het is een loskomen van wat je dagelijks en wekelijks verhinderd van deftig na te denken. Geen tv, geen krant, geen pc,... maar we hebben wel onze communicatiemiddelen mee.  Christobal Colon vertrok immers ook niet naar Amerika met een prauw... Maar hou er wel rekening mee dat we wel willen loslaten, dus er zullen dagen zijn dat we de smartphone niet zullen aanraken.  Sorry voor alle thuisblijvers, maar als ik moet kiezen tussen een warm soepje onder de voortent met een kijk op de ondergaande zon, tja, dan zul je dat wel zien aan het ontbreken van een bericht. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme