Verkenning van het Gardameer, dag 5

 

Heerlijk kayakweer dachten we deze ochtend. Vertrekken met een licht briesje en eindigen met een stevig beukende wind waardoor de Kayak heftige bokkensprongen maakt en af en toe een geut Gardawater laat binnenlopen. Onze schouders en armspieren doen er nog pijn van...maar 't is leuk om moe te zijn na een " beweegdag".

 

Nogmaals halen we kajakken van stal. Hier hebben we keuze genoeg. We kunnen nog heel wat onbekende vaarplekken verkennen. Dit keer het Lago d’Idro, gelegen ten westen van het Gardameer. We rijden er naartoe via Gargnano vanwaar een kronkelende weg ons omhoog voert. Via het quasi drooggevallen stuwmeer van Valvestino komen we anderhalf uur later aan bij het meer van Idro. Ook hier weer prachtig groenblauw water omringd door bergen. Er is weinig wind dus peddelen we rustig vanuit Vantone via Lemprato terug naar Anfo.

We zijn in het goede gezelschap van suppers en zeilers. Ook dit water krijgt een dikke oké van ons! Heel leuk om in het midden te blijven dobberen en te genieten van het moois rondom ons.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10