Verkenning van het Gardameer, dag 7

 

Deze morgen zag het er even naar uit dat het zo'n "vies weer" dagje zou worden, maar na enkele wolken en regendruppels trok de bewolking weer op. We waagden de oversteek per boot naar Malcesine, aan de overkant van het Gardameer. We willen graag eens de Monte Baldo met de kabelbaan beklimmen.

Het is drummen aan de de kassa van de kabelbaan. Als het zo zit, dan proberen we snel nog een online ticket te boeken op de smartphone. Zo geraken we twee minuten later toch binnen zonder tijd te verliezen aan de kassa.

Boven op de Monte Baldo (we zijn ondertussen al het tussenstation voorbij) piepen we even buiten maar onmiddellijk worden we verrast door de regenbuien. De stappers vluchten het café binnen. Zonder erg, enkele minuten later is de bui alweer voorbij en blijft de zon ons voor de rest van de dag gezelschap houden.

Wat een prachtig uitzicht op het lager gelegen Gardameer. In het zuiden ligt Sirmione en in het noorden kijk je naar Riva del Garda en nog verder, achter de eerste bergen, ligt het Ortlermassief. Ook Roveretto zien we in de vallei liggen.

Deze daguitstap was zeker de moeite.

Haal de Garda Promokaart erbij om korting te krijgen op de overzet. Voor de kabelbaan heen- en terug betaal je 25 euro per persoon.









Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10