Het idee.

Wanneer ontstaat een idee? Een idee ontstaat niet, het idee is er gewoon altijd al. Maar sommige gebeurtenissen, belevenissen, kleuren, geuren, beelden of klanken doen je beseffen dat je iets wil doen. Zo ook met ons "idee" om met het ganse gezin naar Santiago de Compostella te trekken. Met de fiets dan nog. Niet zoals we altijd deden. We stapten tot heden altijd met plezier in het vliegtuig of in de auto om dan naar de reisbestemming te trekken. Alles goed voorbereid, gepland, geboekt en liefst ook van een goede annulatieverzekering voorzien.
Nochtans dromen we soms ook wel eens weg. Wat als je nu eens 's morgens vroeg gewoon de fiets op springt en dan gewoon begint de fietsen. Zuidwaarts, liefst telkens met de wind in de rug. Waar kom je dan uit? Zuid-Frankrijk? Toscane? Slovenië?

We droomden ook weg toen we enkele jaren geleden bij ons op de parochie een Gistels koppel hoorden spreken over hun fietsreis naar Rome. 2000 kilometer zon, regen, wind, vriendschap, tegenslag en hoop. Berg op en berg af. Hun woorden bleven ergens plakken in ons onderbewustzijn. Dan begin je te zoeken naar reisverhalen van andere trekkers. Zo lazen we alle verslagen van de Nederlander Frank Van Rijn. Afrika is voor ons dan wel ferm over de limiet, maar we bleven met verbazing zijn verhalen lezen. Erik Vanhooren, de voorzitter van onze lokale KWB-afdeling trok enkele jaren geleden met zijn kinderen ook op de fiets naar Compostella. En zo leg je dan de voedingsbodem aan voor je eigen besluit... wij willen ook de fiets op. En liefst ook nog langs een route met een historisch karakter, een route met een verhaal, een route... naar het zuiden. De Bende van Wim op teevee zorgde voor het finale startschot. Wanneer: juli en augustus 2010. Nog lang, maar dat laat ons tijd om voor te bereiden... Yessssss!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10