Van fietsen en honden.

Hola, de eerste obstakels zijn opgelost. We maakten ons zorgen over ons tweewielers én onze viervoeter. Wat doe je immers met je fiets eens je in Compostella aankomt en wat doe je met je hond als je vijf weken weg bent?

Problem solved! Een fijne collega op het werk heeft voorgesteld om onze hond al die tijd bij haar in het gezin op te nemen. Een fijne vakantie wordt dat voor onze Flippo. Zij hebben immers ook een hondje, dus dat worden voor Flippo vijf weken vakantie-pretpark :-)

Een andere collega hoorde dan weer van ons fietstransportprobleem, hield zich enkele dagen stil en stelde toen uiteindelijk voor om onze wagen met fietsenrek naar Santiago te rijden. Dat wil zeggen dat we bij aankomst aldaar de fietsen kunnen inladen en naar België kunnen terugrijden. Zelf neemt hij vanuit Santiago het vliegtuig naar Brussel terug. D'r zijn toch veel goede mensen. Zei iemand daar niet dat naar Sint-Jacob reizen gelijk staat aan openstaan voor de voorzienigheid en de goedheid van je medemensen. Voilà, we kunnen al onmiddellijk onze dankbaarheid betuigen.

Met een opgelucht gemoed trokken we dan vorige zaterdag naar de infonamiddag van het Vlaams Compostellagenootschap in Brugge. Het was allemaal goed georganiseerd en zeer verzorgd. Je zag duidelijk dat de sprekers hun zaak goed hadden voorbereid met oog voor het uitdagende en leuke van de expeditie, maar ook voor de minder leuke kanten van de zaak. Bedankt aan de organisatoren voor dit initiatief!

Ondertussen staat onze vertrekdatum ook vast: 3 juli 2010. Over de duur van de reis dienen we wel nog na te denken. Op het werk werden immers enkele crisismaatregelen aangekondigd waardoor we een 12-tal vakantiedagen verliezen vanaf 2010. Dat wordt dus even puzzelen, maar we vinden wel een oplossing. De oorspronkelijk vooropgestelde 8 weken zullen er waarschijnlijk dan 6 worden. Naar wat we zaterdag hoorden moet de reis mogelijk zijn in 4 weken, dus er is zeker nog geen man over boord.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme