Verkenning van het Gardameer, dag 3

 Kunnen we vandaag kajakken? Neen. Een felle noorderwind blaast de golven hoog op het kleine strand van Limone. Dit is geen kajakwater. We kiezen de veilige optie en kopen een ferryticket naar Malcesine, aan de overkant van het Gardameer. Met de Gardapass wordt het 18 euro enkele reis.

Om 11:08u staan we samen met een heleboel andere toeristen klaar om de oversteek te wagen. Een kwartier ongeveer om het meer te dwarsen. Dan komen we aan in het levendige stadje met z'n pittoreske haven.

Vandaar gaan we per fiets verder richting het noorden, richting Riva del Garda.

Aan deze kant is het enigzins rustiger om te fietsen met af en toe aparte fietspaden. Maar bovenal steeds een prachtig uitzicht op het water en de bergen rondom ons. De wind is ideaal voor de vele wind- en kitesurfers.

En ja... weer moeten we de tunnels in. Steeds met fietslichten aan en fluogesjes aan. Maar... de chauffeurs zijn hoffelijk en laten voldoende plaats voor ons.

Riva del Garda is een aangename stad met heel wat statige Habsburgse herenhuizen en toch ook Veneziaanse invloeden. Een koffie op het plein laten we ons welgevallen.

Wanneer we rond 16 u de tocht verder zetten richting Limone nemen we hoopvol een afslag naar een fietspad dat ons wegvoert van de weg en de tunnels....... maar wel de berg op. We sleuren ons het grindpad op en stijgen al snel hoog boven het meer uit. Deze oude weg leidt ons hopelijk naar Limone. Maar wanneer we een halfuur later en enkele liters zweet minder toch aan de afdalende fietsers vragen waar dit pad ons heen leidt, dan blijken we verkeerd te zitten. Deze weg leidt naar een hogergeleden meer vanwaar we slechts met een grote omweg in ons hotel kunnen geraken.

We keren dan maar terug naar beneden. Jammer, maar we zijn wel blij dat we hebben kunnen genieten van het adembenemend zicht op het veel lager gelegen Gardameer.

Dan maar weer de tunnels in. Na enkele kilometers komen we eindelijk aan het stuk fietspad waar alle reclamefolders hier mee uitpakken. Aan de rotswand boven het water hebben ze een hangend fietspad gemonteerd. Indrukwekkend en leuk. Maar.... ze zijn wel zo lief om het hek dat toegang geeft tot het pad zo smal te maken zodat de fietsers hun fietsen over de omheining moeten heffen. Heel praktisch hoor! Het is een leuk initiatief, maar er is toch nog heel veel werk om de rit rondom het meer fietsvriendelijk te maken. We zijn op dat vlak nog niet overtuigd.

















Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10