D day minus 6: Friedrichshafen - Arzl (Tirol)

Op onze autorit tussen Friedrichshafen en slovenië houden we een tussenstop in het Oostenrijkse dorp Arzl, aan de ingang tot het Pitztal. Jaren geleden kwamen we hier enkele malen op zomervakantie .

We vertrokken met relatief nat :-) weer naar Lindau . Eerst brachten we een bezoek aan het kleine schiereiland Wasserburg. Het leek wel of alle bezoekers net uit de zondagsmis kwamen. Net gekleed en geruisloos geleden ze door de straten van het dorp. 

Pas tegen de middag kwamen we in Lindau aan. We kregen enkele fikse regenbuien over onze hoofden gegooid maar tussen de druppels door konden we toch van de mooie stad genieten. 

Ondertussen kochten we ook een nieuwe waterdichte stuurtas voor Hannelore . Het was de laatste in de winkel.

Onder zware stortregens reden we deze namiddag Oostenrijk binnen. Op de radio hoorden we dat er problemen waren met zware onweders in Steiermark. Gelukkig blijven we in Tirol gespaard.

In Arzl is het zelfs zonnig. Het weer is zo goed dat we op ons gemak naar het dorp konden wandelen. In vergelijking met zovele jaren geleden is het amusementsniveau van het dorp er op achteruitgegaan. Buiten een Spar en een enkele tearoom is hier niets. 

Het hotel Arzlerhof, dat we van vroeger kenden, heeft wel een grondige metamorfose ondergaan . De tijd stond hier niet stil. Alle kamers werden gerenoveerd tot zeer moderne aangename verblijksruimten. Ook het avondeten is van een hoger niveau geworden.

Nog even en ommetje na het avondeten en dan naar bed. Morgen rijden we naar Zornje Gorje .




Sent from Samsung tablet

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10