Het totale traject.


Dag 1: Dover -> Tonge: 62,9 km
Dag 1 begon met de aankomst van de ferry in Dover. Na een halfuurtje mochten we de kuiten insmeren en aan de beklimming van de cliffs beginnen.  De hoogtegrafieken spreken voor zicht.

We konden onze fietsen en onze benen de nodige rust schenken in de Tonge Barn.  Met een Oost-Europese tongval konden we ons neervleien voor de open haard en de tv. De bulldog Boston warmde ons voeten op.
http://www.tongebarn.co.uk/accommodation.htm

Dag 2: Tonge –> Greenwich: 78,8 km

Dit was nogal een manier om London binnen te rijden.  We fietsten uren door voorsteden, havenbuurten en langzaam aan zagen we ongeving groener worden.  Hoe dichter we bij Greenwich kwamen, des te groener werden de wijken.

We kozen voor het De Vere Devonport hotel.
http://www.deverevenues.co.uk/locations/devonport-house.html
Het hotel ligt op wandelafstand van de heuvel waarop het observatorium van Greenwich ligt en op slechts enkele passen van de Cutty Sark.

Dag 3: Greenwich
Dag 4: Greenwich
Dag 5: Greenwich -> Royal Tunbridge Wells: 89,4 km

De terugreis uit London verliep moeizamer dan verwacht.  We wilden persé nog naar het centrum van London rijden, maar ik was vergeten dat de kaarten van de GPS niet geladen waren voor London City.  Het resultaat: fietsen vanuit het centrum richting “ergens zuid oost”.
Het resultaat ziet er bij nader inzien inderdaad niet echt “rechtlijnig” uit. Zo komen we uiteindelijk toch aan 89,4 lastige en zeer drukke kilometers.  Pas wanneer we de M25 oversteken komen we in een ietwat rustiger gebied.  In totaal zullen we deze dag meer dan 1000 meter geklommen hebben.

We werden verwacht in een poepchique hotel waar we ons als doorregende en naar zweet stinkende pedaalridders nogal "uitzonderlijk voelden".

http://www.spahotel.co.uk/
Dag 6: Royal Tunbridge Wells – Bulltown: 70,2 km

Alleszins een aanrader voor iedereen, de B&B "Bulltown Farmhouse".
http://www.bulltown.co.uk/

Dag 6: Bulltown
Dag 6: Bulltown -> Dover: 34 km



Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10