maandag 5 juni 2017

De route ligt vast.

De fietsroute ligt vast. Het vergde veel opzoekingswerk en neuzen in landkaarten en fietsgidsen, maar we zijn er uitgeraakt. Ik begin me een echt reisbureau te voelen. PlebsTours herleeft! Gelukkig bestaan de Sustrans-kaarten die je een goed overzicht geven van alle mogelijke fietsroutes, met of zonder verkeer. Naast de globale overzichtskaart heb ik gisteren wel de detailkaarten gekocht via hun online shop. Een papieren kaart is nog altijd iets "bedrijfszekerder" dan een smartphone :-). Ook heel wat B&B en hotels werden al geboekt via Booking.com, Airbnb of FarmStayUK.

Inclusief de aanlooproute naar Zeebrugge en de terugkeer vanuit Duinkerke komen we aan +- 1400 kilometer. We hebben weer heel wat om naar uit te kijken.

We fietsen eerst naar Zeebrugge waar we de P&O nacht-ferry nemen naar Hull. Daar begint de volgende dag dan de echte fietstocht. Er staat boeiende dingen op het programma en de natuur zal weer onze interesse wegdragen, zeker met de Yorkshire Dales en het Lake District in het noorden en het Peak District in het midden. Grote steden ontbreken ook niet: York, Liverpool, Manchester, Birmingham, Oxford en London.

We kochten al een National Trust-jaarkaart zodat we te volle van het culturele erfgoed kunnen genieten.1 opmerking:

  1. Ik ga weer mee op reis, ik bedoel de virtuele trip hé, want zoveel verlof heb ik niet. Geniet ervan! En vooral, veel schrijven hé zodat we onze verbeelding kunnen laten werken.

    BeantwoordenVerwijderen