De route ligt vast.

Dit is altijd een van mijn leukste hobby’s geweest: de reis voorbereiden.  Maanden op voorhand kan ik me verdiepen in landkaarten, reisgidsen en blogs, op zoek naar de beste routes, de leukste dorpen en interessantste bezienswaardigheden. Soms zie je door het bos de bomen niet meer, maar ooit krijg je weer dat “aha”-gevoel.  Zo ook met onze fietsreis naar Slovenië.

Oorspronkelijk waren we van plan om vanuit Liège te vertrekken, maar na ons fietsavontuur in Engeland tijdens de Paasvakantie (zie http://wimenrianaarlonden.blogspot.be/) , hebben we het geweer van schouder veranderd.  Onze fietsreis deze zomer moet veel ontspannender worden.  Deze keer geen “koers”, maar een “vakantie”-fietstocht.  Vandaar dat we het startpunt verleggen naar Zuid-Duitsland, meer bepaald Friedrichshafen aan de Bodensee, ook gekend als het “Lac de Konstanz”. We situeren ons in het grensgebied tussen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.


Enkele dagen op voorhand brengen we de fietsen naar Friedrichshafen en de auto naar Slovenië. Daarna trekken we met het ganse gezin per trein vanuit Brugge naar de Bodensee waar onze fietsreis echt aanvangt.

De logistieke puzzelstukken beginnen nu ineen te passen. De oplossing lag uiteindelijk reeds enkele weken op mijn tafel: 2 Bikeline reisgidsen:

“Bodensee-Königssee-Radweg” van Lindau naar Berchtesgaden.
En
“Alpa Adria Radweg” van Salzburg naar de Adriatische kust.

Zo komen we aan twee goed bewegwijzerde routes:

Deel 1 brengt ons naar Berchtegaden in de buurt van Salzburg. Daarvoor hebben we dus de eerste Bikeline-gids als gewaardeerde leidraad.


Eens we in het aangename Salzburg aangekomen zijn, is het de hoogste tijd om het tweede boek open te slaan.  We trekken dan immers zuidwaarts doorheen de Oostenrijkse Alpen. Niet alleen hebben we de papieren gidsen te onzer beschikking, er bestaan ook zeer website over: http://www.alpe-adria-radweg.com/de


Deze route volgen we slechts tot in Tarvis, want daarna fietsen we even oostwaarts.  Langs de noordkant van het Triglavski Narodni Park moeten we immers in Zgornje Gorje geraken, onze eindbestemming. We worden er immers verwacht door Anton Zupan op zijn boerderij (http://www.frcej.com/NL/index.htm).  Ik geef jullie trouwens graag de weblink mee.  De vertaling in het Nederlands is immers van mijn hand.



Reacties

  1. Dag Wim, Ria, Kathleen & Hannelore,
    Graag wil ik jullie langs deze weg veel succes en plezier toewensen voor dit nieuwe avontuur!
    Zelf vertrek ik samen met mijn schoonzoon Pieter volgende maandag (09/07/12) vanuit Kuringen (Hasselt)met de fiets naar Compostela.Mijn vrouw Lene en dochter Karlien zullen parallel de tocht met de auto maken. Dit is misschien niet zo "echt" maar heeft toch ook enkele voordelen. 's Morgens zullen we al vroeg op de fiets zitten voor het te warm wordt en we hoeven enkel dagbagage mee te sleuren.
    Ik liep reeds enige tijd met dit idee rond en de paar contacten die ik met jullie had (In Neerpelt op infodag en in Mechelen op fiets- en wandelbeurs, hebben me het nodige duwtje in de rug gegeven. Intussen heb ik ook jullie prachtige boek verslonden. In ons gezin is het een echte bestseller geworden...
    Intussen hebben we ook een blog gestart:
    spring-maar-achterop.blogspot.be
    Groetjes en veel fietsplezier,
    Alain D'huys

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10