Dag 19: Rustdag in Arcachon - 44 km

Dag 19: Rustdag in Arcachon - 44 km

Tja, wat doen fietsliefhebbers op hun rustdag? Fietsen natuurlijk. 44 km langs de kust vanaf Arcachon langs Pyla sur mer naar de Dune du Pilat, met 110 m hoogte de hoogste duin in Europa.

De beklimming ervan, zonder fiets wel te verstaan, is de moeite. Er werden zelfs trappen voorzien naar de top. Vandaar heb je een panoramisch uitzicht op de zandbank van Arguin, Cap Ferret en daarachter de Atlantische Oceaan. In het binnenland zie je dan de eindeloze naaldbossen, zo ver het oog reikt. De Dune du Pilat strekt zich over 500 meter uit van oost naar west en over drie kilometer van noord naar zuid. Eindeloze berg fijn zand.

We zijn hier niet alleen. Alle types toeristen klimmen omhoog. Dik, dun, Frans. Duits, sportief,...we zagen zelfs iemand met een rollator! Het lijkt een eindeloze kudde trekdieren op reis doorheen de woestijn. Het beloofde land tegemoet.

Afdalen gaat makkelijker. Springend, met reuzenstappen duiken we omlaag.

Na de middag trekken we verder naar het strand van Petit Nice waar we nog eens genieten van de zee. Hier is geen grote golfslag omdat de grote zandbank er tegenover de zee afremt.
Vandaar terug naar Arcachon.

De wind wakkert aan, dus het wordt nog flink trappen.
En afsluiten met....een salade niçoise met lekkere rosé.











Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme