Dag 16: Marennes - Montalivet-les-Bains 85 km

Vandaag fietsten we een prachtig parcours. Vertrokken vanuit het oesterdorp Marennes en daarna trokken we via de hoge brug over de Seudre. Vanaf dan trokken we door een gevarieerd landschap met dennenbossen waar we tot ons groot plezier weer konden genieten van het vrolijke gesjirp van de cicaden. Diertjes die we sinds onze Compostellareis voor altijd zullen associëren met de Landes. We kwamen langs zeer verzorgde en sfeervolle badplaatsen als Ronce-les-bains en we stonden aan de vuurtoren van La Coubre. We picknickten met een mooi zicht op de Baie Bonne Anse en waagden ons in de zee. 21,5 graden was het water. Heerlijk.
Via mooie en goed onderhouden fietspaden kwamen we in La Palmyre en via St Palais kwamen we in Royan. Ook hier weer mooie villa's en enkele fraaie belle epoque woningen.
In Royan nemen we de ferry over de Gironde. Een half uur vaarplezier om ons naar de overkant, Le Verdon-sur-mer te brengen. De frisse zeewind doet deugd op deze hete dag. Vanaf Le Verdon zitten we echt tussen de naaldbossen. De lange rechte wegen worden enkel onderbroken door badplaatsen als Soulac en Montalivet.
In Soulac zitten de campings vol en ook in L'Amélie. Voorbij Euronat, het Europese naturistenvakantiepark, ....dat is ook een optie. Jammer genoeg voor onze Facebookvolgers...er was wel plaats op de camping van Montalivet. Dus geen selfies

















Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme