28+29/8/2016: Venetië bezoeken


Venetië per fiets bezoeken levert geen enkele meerwaarde op. De ontelbare bruggen zijn er voorzien van trappen. Hierover fietsen is onbegonnen werk. We willen onze handen vrij houden om te genieten van deze prachtige stad. Ons hotel “Gronda Lagunare” ligt in Tessera, een kleine tien kilometer van Venetië verwijderd, maar doordat alle bussen naar de luchthaven Marco Polo er voorbijrijden, kunnen we elke kwartier een bus nemen van en naar de stad. Ideaal.

Voor 30 euro kopen we een kaartje voor twee dagen gebruik van het openbaar vervoer van ActV, de openbare vervoermaatschappij die de busboten exploiteert die je overal ziet rondvaren op de kanalen. We zullen er volop gebruik van maken. Deze boten, vroeger de Vaporetto genoemd, laten je op een zeer aangename kennismaken met deze stad vanaf haar mooiste kant: de waterkant.

Heb je geluk, dan vind je een stoeltje op het voor- of achterdek en dan kun je als een prins je ogen de kost geven. De Rialto-brug, het San-Marcoplein, het Dogenpaleis, het glaseiland Murano, het Lido, … alle hoogtepunten passeren de revue. En wij genieten vanop ons bootje. En heb je alles vanop het water gezien, dan ben je klaar voor het betere voetenwerk. Geen betere manier om Venetië te ontdekken dan om je zomaar, intuïtief, te laten meeslepen door de klanken van de stad, de flow van de toeristen, de geur van de restaurants. Er is zoveel te ontdekken.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme