24/8/2016, 62 km, Merano-Bolzano-Ora

Ook vandaag is de zon weer uitbundig van de partij. We fietsen vandaag naar Auer/Ora. We zitten nog steeds in Sud Tirol. Een gebied waar Duits en Italiaans een gelijk statuut hebben en waar in de administratie beide talen wordt gesproken.

Het gebied tussen Merano en Bolzano is een gigantisch appelteeltgebied. 10% van alle appels die in de Europese Unie worden geconsumeerd groeit aan deze bomen. En Lana, een van de dorpen waar we doorheen fietsen is goed voor een tiende daarvan. Het is dan ook logisch dat we onze dorst stillen met een goede apfelschorle in Kathy's Jaufenstation temidden de appelbomen.

We fietsen op en neer over de heuvels naar Andrian waar we op de middag eten onder de druiven van het gasthof. Ik begrijp niet hoe deze druiven zo rijp en sappig kunnen blijven hangen zonder dat de vogels ze inpikken. In mijn tuin houd ik zonder net niets over.

Bolzano ligt ook op onze route. Een perfect fietspad brengt ons tot in het centrum van de stad. Voor de zoveelste keer verbazen we ons over de kwaliteit van dit fietsnetwerk. En ook hier geen geprutst met knooppuntnummers. Je volgt gewoon de bordjes naar Trento en automatisch kom je op de goede weg terecht. Geen landkaart nodig.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme